Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Szeptember 13-án elindul a visszaszámlálás a NEK-re

IEC2020.jpg

Már csak egy év és elkezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programsorozata! A Szent István-bazilika előtt Erdő Péter bíboros indítja el a 366 napos visszaszámlálást szeptember 13-án, délután 4 órakor. Ekkor nyílik meg a regisztráció. Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Az eucharisztikus kongresszus nem a szó szoros értelmében vett tudományos tanácskozás, „kongresszus”. Sokkal inkább egy világméretű, spirituális rendezvénysorozat, amely során a kenyér és a bor színében velünk maradt Jézus Krisztust ünnepeljük. Magyarországon több mint 80 éve járt utoljára ez a százezreket megmozgató ünnep.

Május elején flashmobbal ünnepeltük, hogy 500 nap maradt a Kongresszus nyitányáig. Ötszáz általános- és középiskolás fiatal kórusénekkel ünnepelt a Szent István-bazilika előtt. Velük tartott a Magyar Katolikus Egyház vezetője, Erdő Péter is, aki a kezdetek óta kiemelt figyelemmel követi a NEK előkészületeit.

IEC2020.jpg

Ezúttal 2019. szeptember 13-án 16 órára várjuk az érdeklődőket a Bazilika előtti térre, ahol fellép a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, akik többek között Törökországba is elvitték a NEK hírét. A gyerekfellépők közül néhányan éppen a NEK-et megnyitó szentmisén lesznek elsőáldozók a Puskás Ferenc Stadionban.

Szeptember 13-án indul a regisztráció a 2020-as esemény programjaira. Legyünk minél többen a téren! Érdemes követni honlapunkat és közösségi oldalainkat a legfrissebb információkért!

Forrás: www.iec2020.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .