14. Élő Rózsafüzér Zarándoklat – május 15. szombat

Az évről évre megrendezésre kerülő zarándoklat lehetőséget kínál mély lelki élményre, a keresztény közösség megélésére, valamint a környék templomainak, természeti értékeinek felkeresésére is.

Akár merre visz az út, a cél mindig ugyanaz. Jézus nevében és Jézusért útra kelni. Imádkozni hazánkért, az emberekért, a békéért. A zarándoklat közelebb visz Istenhez. Az Ő kegyelme megérinti az embert és új emberré alakít.
A Szűzanya is velünk lesz, mert Ő a mi legfőbb pártfogónk, segít imádkozni, segít küzdeni és nem hagy elveszni.

 Mottónk: Mária által Jézushoz

Nagyasszonyunk, hazánk reménye! Bús nemzeted zokogva esd! Nyújtsd irgalom-jobbod feléje, Botlásiért, ó, meg ne vesd! Mi lesz belőlünk, ha Te elhagysz? Ó, árvaságunk sírba hervaszt! Minden reményünk csak Te vagy: Szent Szűzanyánk, szent Szűzanyánk, Ó, el ne hagyj!

1. szakasz útvonal: (kettéágazik, hogy teljessé váljon a budapesti kör)
– Máriabesnyő – Gödöllő – Mogyoród – Fót 
– Máriabesnyő – Gödöllő – Mogyoród – Kerepes

9. szakasz útvonal:
Rákoskeresztúr – Cinkota – Kerepes

kerepesi megállóból, a 9.43 -kor induló HÉV-vel megyünk Gödöllőre, a Szabadság tér megállóig és a Szentháromság templomnál csatlakozunk az 1. csoporthoz. Közös utazáshoz, jelentkezni lehet a templom újságos asztalán levő íven. 

9. szakasz és az 1. szakasz zarándokainak a szentmisét bemutatja: Dr. Török Csaba egyetemi tanár úr, a MKPK Tv-referense 19:00 órakor a kerepesi templomban