Május 15-én: Nagymaros ONLINE!

Ha május – akkor Nagymaros! A május 15-i találkozót az online térben tartjuk meg, bízva abban, hogy bár fizikailag nem lehettek jelen, de lélekben ez alkalommal is sokan csatlakoztok majd a találkozáshoz. Ebben a folyamatosan frissülő posztban számolunk be a nap programjáról és a bekapcsolódási lehetőségekről.

Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy film – rendező nélkül? Egy ház – tervező nélkül? Egy hajó – kormányos nélkül? Sokszor bosszankodunk azon, hogy miért olyan a világ, amilyen. Pedig rajtad is múlik, hogy milyenek lesznek a jegyeid az iskolában vagy az egyetemen, hogy ebédel-e ma a hajléktalan, akivel találkoztál, hogy eluralkodik-e rajtunk a klímaváltozás… Egyáltalán: hogy milyen lesz az életed, a kapcsolatod a családoddal, a barátaiddal, a világ, amiben élsz, a hited, az egyházad, a kapcsolatod Istennel.

Isten, aki elhalmoz ajándékaival, meghív, hogy ne csak elszenvedője, hanem bátor alakítója is legyél saját életednek.

A nap témáját – „Rajtad is múlik!” – főelőadónk, Böjte Csaba testvér segítségével mélyíthetjük el: az előadást és a nap további programjait a találkozó YouTube-csatornáján és egy Zoom felületen követhetitek. A Zoomon tartott fakultációk előzetes regisztrációhoz kötöttek, ennek részleteit hamarosan közzétesszük.

A nap programja:• 9.30: napindító és főelőadás Böjte Csaba testvérrel• 10.00: szentségimádás a nagymarosi Laudate Zenekarral• 10.30: fakultációk: o Kérdezz-felelek – Brückner Ákos atya, Kemenes Gábor atya, Fülöp Ákos atyao Vezetett szentignáci szemlélődő ima – Tornya Erika RSCJ• 11.10: szentmise – főcelebráns: Kerényi Lajos atya