Családtábor – Verőce 2006. augusztus

Az idei családtábort Verőcén tartottuk meg 8 család részvételével. A ragyogó, verőfényes négy nap lehetőséget adott kirándulásra, szabadtéri játékokra egyaránt.


A Dunakanyar néhány szép, nevezetes helyét tudtuk együtt felfedezni. Az első nap délutánján Nagymaros felett emelkedő Hegyestető csúcsát hódítottuk meg. Meredek, kissé fáradságos út vezetett fel ide, de az elénk táruló csodálatos panoráma mindent kárpótolt. A legkisebb táborozónk a másfél éves Mátéka is hősiesen lépkedett.

A másnapi utazásunk célja Zebegény volt, ahol a Hajótörténeti Múzeumot és a Trianoni emlékhelyet látogattuk meg. Közös fagyizás után hajóval tértünk vissza, így megcsodálhattuk nemcsak a csúcsról, hanem a folyón utazva is a táj szépségét.

A tábor ideje alatt József és testvérei történetét ismerhették meg a gyerekek. A péntek délelőtti játékok során József testvéreinek nyomába eredhettünk mindannyian, a történet egyes eseményeihez kapcsolódott a répacsata, a gólyalábazás, a titkos írás megfejtése.

Ahogyan József is próbára tette a testvéreit, valóban megváltoztak-e, mi is megtettük ezt. A tábor gyereklakói esti bátorságpróbán vettek részt. Sötétben, zseblámpa fényénél kellett egy útvonalat bejárni, és feladatokat elvégezni. A próbát mindenki a legjobb tudása szerint teljesítette.

Gazdát cseréltek azok a József korongok is, amelyet azoknak adtunk esténként, akik valamilyen jót cselekedtek. aznap.

Rendeztünk még verőcei bajnokságot, ahol labda, ugrálókötél, távolugrás, ügyesség kategóriáiban mérhették össze a gyerekek a tudásukat.

Sort kerítettünk a várva várt foci- és métajátékra is. A vidám métázásra felfigyeltek a pálya körül sétálók is, néhányan beálltak közénk, s együtt játszottunk.

Számomra mindig az a legszebb ezekben a családtáborokban, ahogyan kicsik és nagyok, fiatalok és felnőttek jókedvben együtt vannak. A kisebbek mindig találnak segítő kezeket a nagyobbak között, s mi felnőttek pedig kicsit a mások gyerekeinek szülei is leszünk.

Hogy közösségünket kifejezzük külsőleg is, Judit segítségével az erre a táborra tervezett feliratos pólót festettünk, amit mindenki nagy örömmel vett fel a vasárnapi közös szentmisére.

Köszönjük mindenkinek, akik lehetővé tették a családtábor létrejöttét, különös tekintettel a Szentlélek munkálkodására. Asztalos Anikó