A kerepesi Szent Anna Plébánia családcsoportja

A plébániai családcsoport 2003-ban alakult. Célunk, hogy az azonos értékrendet képviselő családok erősítsék, segítsék egymást a házastársi kapcsolatuk elmélyítésében,a gyermeknevelésben, a mindennapi gondjaik megoldásában, a keresztény értékrend jelenlegi körülmények közötti megvalósításában.

Havi rendszerességgel találkozunk. Egy-egy téma áll beszélgetéseink középpontjában. Ezt családjaink dolgozzák fel, időnként vendégelőadót hívunk, aki az adott témában segítséget nyújt. Nagy öröm számunkra András atya rendszeres részvétele, tanácsait, véleményét mindannyian szívesen fogadjuk.

A havi találkozókon kívül szervezünk olyan programokat is, ahol gyermekeink is részt vesznek. Játékos délutánok, az ünnepekhez kapcsolódó programok, közös kirándulások adják ehhez a keretet. Ilyenkor felnőttek, gyerekek egyaránt aktív résztvevői a programoknak. A családok összetartozás-tudata erősödik, ugyanakkor egyre nyitottabbak is leszünk a másik felé. Bátran merjük vállalni és megmutatni magunkat a többieknek, hiszen ezeken a kötetlenebb programokon spontán adódik lehetőség a másik alaposabb megismerésére és őszinte felvállalására.

Élményeink elmélyítését szolgálta, hogy az elmúlt évben néhány napot együtt töltöttünk tavaly nyáron Szokolyán, 2005-ben pedig Honton.. A táborok programjai között szerepelt kirándulás, közös játék, spontán beszélgetések, közös étkezések azok elkészítésével együtt.

Isten maga lehet jelen otthonainkban, közösségeinkben, megosztja velünk saját életét. Hiszen Jézus mondta: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben –azaz a szeretetemben – ott vagyok közöttük „ (Máté 18,20). Ezt a csodálatos lehetőséget szeretnénk megélni.