Események kategória bejegyzései

Erre jártunk, ezt láttuk, hallottuk.

Meghívó

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága és a Keresztény Múzeum tisztelettel meghívja Önt 2019. október 29-én, kedden 17 órára a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótermeibe az Agnus Dei Az Oltáriszentség tisztelete Magyarországon című időszaki kiállítás megnyitójára.
Nagy szeretettel ajánljuk a kiállítást hittanos csoportok számára is.  A kiállítás 2020. január 19-ig tekinthető meg. Csoportok számára bejelentkezés: galeria@vigado.hu
Cím: Pesti Vigadó, 1051, Budapest, Vigadó tér 2
A megnyitón,köszöntőt mond: Mohos Gábor püspök, érseki általános helynök; Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke A kiállítást megnyitja: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a kiállítást bemutatja: Rákossy Anna és Kontsek Ildikó a kiállítás kurátorai közreműködik: Vámosi Katalin énekművész, Yanis Benabdallah énekművész Rónaszéki Tamás hegedűművész, és Maróth Bálint csellóművész 


Üdvözlettel:a Keresztény Múzeum munkatársai

„AZ ÉN TEMPLOMOM” – RAJZ ÉS FOTÓPÁLYÁZAT

KÉSZÜLJÖN EGYHÁZMEGYÉNK MINDEN TEMPLOMÁRÓL EGY KÉP!

A Váci Egyházmegye 2019-ben gr. Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspök 100 éves jubileumát ünnepli. A püspöki jubileum kapcsán a Váci Egyházmegye és a Váci Egyházmegyei Könyvtár rajzpályázatot hirdet „AZ Én Templomom” címmel.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Szeptember 13-án elindul a visszaszámlálás a NEK-re

IEC2020.jpg

Már csak egy év és elkezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programsorozata! A Szent István-bazilika előtt Erdő Péter bíboros indítja el a 366 napos visszaszámlálást szeptember 13-án, délután 4 órakor. Ekkor nyílik meg a regisztráció. Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Játékos délután

Szeptember 7-én szombaton szalonnasütéssel egybekötött játékos délutánon vettek részt a Szent Anna templom ministráns gyermekei a plébánia kertjében! Délelőtt még azon tanakodtunk, hogy meg tudjuk e tartani a programot a szünni nem akaró eső miatt. Szerencsére az égiek megkegyelmeztek nekünk, bár napsütés nem volt, de kellemes és eső mentes idő lett a program kezdetére! A gyermekek megérkezése után András atya kedves köszöntő szavai után kezdődtek a “csapatépítő” játékok, melyek Gábor gondos előkészületeinek köszönhetők.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Veni Sancte Spiritus

„Ahol viszont ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben” – mondja az Úr –, én ott vagyok köztetek. Szentlelkemet küldöm nektek, aki segíteni fog nektek mindenben.

Ezért is hívjuk évszázadok óta a tanévnyitó szentmisét Veni Sancte – misének. Ebben a tanévben szeptember 1-én a 9 órás és a 11 órás szentmisén hívjuk a Lelket!

A gyermekek hozhatnak magukkal egy tanszert (pl.: egy ceruza vagy toll), amit a mise végén András atya megáld!

Szeretettel várjuk a családokat!

Püspökké szentelték a Váci Egyházmegye új főpásztorát, Marton Zsoltot

Marton Zsoltot, a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektorát augusztus 24-én ünnepi szentmise keretében püspökké szentelték és beiktatták főpásztori hivatalába a váci székesegyházban. A főszentelő Erdő Péter bíboros, prímás; a társszentelők Michael August Blume apostoli nuncius és Beer Miklós nyugalmazott váci püspök voltak.

A szertartás felvétele itt megtekinthető:

https://bonumtv.hu/marton-zsolt-puspokszentelese/