Események kategória bejegyzései

Erre jártunk, ezt láttuk, hallottuk.

Pásztorjáték a Szent Anna Templomban

A Kis Jézus születésének történetét adták elő lelkes gyerekek a Szent Anna Templomban, december 24-én kora este!
A sikert a zsúfolásig megtelt templom nézői vastapssal értékelték!
Az ünnephez méltó előadás szervezését lebonyolítását köszönjük: Kelemen Tímeának, Nyárádi Bernadettnek és Juhász Barnabásnak.


A megfogant élet védelme

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia november 13-án kiadott, Megújulás a szeretetben című körlevelében már foglalkozott a megfogant emberi élet védelmének fontosságával, azonban a téma rendkívüli aktualitása miatt szeretnénk külön is hangsúlyozni az Egyház ezzel kapcsolatos álláspontját. Püspök elődeink 1956. szeptember 12-énkörlevelet adtak ki, mivel akkor tették rendeletileg lehetővé Magyarországon a művi terhességmegszakítást. Az akkori dokumentum nyelvezete régiesnek tűnhet, azonban tartalmát tekintve semmit sem vesztett időszerűségéből.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Meghívó

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága és a Keresztény Múzeum tisztelettel meghívja Önt 2019. október 29-én, kedden 17 órára a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótermeibe az Agnus Dei Az Oltáriszentség tisztelete Magyarországon című időszaki kiállítás megnyitójára.
Nagy szeretettel ajánljuk a kiállítást hittanos csoportok számára is.  A kiállítás 2020. január 19-ig tekinthető meg. Csoportok számára bejelentkezés: galeria@vigado.hu
Cím: Pesti Vigadó, 1051, Budapest, Vigadó tér 2
A megnyitón,köszöntőt mond: Mohos Gábor püspök, érseki általános helynök; Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke A kiállítást megnyitja: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a kiállítást bemutatja: Rákossy Anna és Kontsek Ildikó a kiállítás kurátorai közreműködik: Vámosi Katalin énekművész, Yanis Benabdallah énekművész Rónaszéki Tamás hegedűművész, és Maróth Bálint csellóművész 


Üdvözlettel:a Keresztény Múzeum munkatársai

„AZ ÉN TEMPLOMOM” – RAJZ ÉS FOTÓPÁLYÁZAT

KÉSZÜLJÖN EGYHÁZMEGYÉNK MINDEN TEMPLOMÁRÓL EGY KÉP!

A Váci Egyházmegye 2019-ben gr. Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspök 100 éves jubileumát ünnepli. A püspöki jubileum kapcsán a Váci Egyházmegye és a Váci Egyházmegyei Könyvtár rajzpályázatot hirdet „AZ Én Templomom” címmel.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Szeptember 13-án elindul a visszaszámlálás a NEK-re

IEC2020.jpg

Már csak egy év és elkezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programsorozata! A Szent István-bazilika előtt Erdő Péter bíboros indítja el a 366 napos visszaszámlálást szeptember 13-án, délután 4 órakor. Ekkor nyílik meg a regisztráció. Jelentkezz az elsők között az Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Játékos délután

Szeptember 7-én szombaton szalonnasütéssel egybekötött játékos délutánon vettek részt a Szent Anna templom ministráns gyermekei a plébánia kertjében! Délelőtt még azon tanakodtunk, hogy meg tudjuk e tartani a programot a szünni nem akaró eső miatt. Szerencsére az égiek megkegyelmeztek nekünk, bár napsütés nem volt, de kellemes és eső mentes idő lett a program kezdetére! A gyermekek megérkezése után András atya kedves köszöntő szavai után kezdődtek a “csapatépítő” játékok, melyek Gábor gondos előkészületeinek köszönhetők.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….