Élő rózsafüzér zarándoklat 2013

Kedves Testvérek!
A hit évében is: „Keljünk útra Krisztussal!”

Mindnyájunknak szüksége van a kegyelem erejére, a megbocsátásra, lelki megújulásra. Imádkozni jó és szükséges családjainkért, lakóhelyünkért, hazánkért is. Erre különösen jó alkalom a zarándoklat.

Élő rózsafüzér zarándoklat

Élő rózsafüzér zarándoklat

Szükséges, hogy újra és újra felfedezzük a hit útját, ezáltal egyre világosabban kifelé is megmutassuk a Krisztussal való találkozás örömét és mindig megújuló erejét.
Szeretettel hívok és buzdítok mindenkit a május 11-én immár hetedik alkalommal, 5 helyszínről, 9 irányban induló Élő rózsafüzér zarándoklatra.
A hit évében is kérjük mennyei édesanyánk közbenjárását, családjainkért, saját lakóhelyünkért, fővárosunkért, hazánkért!

Az 1. szakasz útvonala a szokásos: Máriabesnyő Nagyboldogasszony-bazilika, Premontrei-kápolna,Gödöllő Szentháromság-templom, Szent Jakab, Mogyoród Szent László-kápolna. Itt a zarándok csoport két ágra szétválik. Az egyik ág Mogyoród Szent Mihály-templom, Fót Szeplőtelen Fogantatás-templom irányába, a másik ág pedig Kerepes Szent Anna-templom irányába folytatja a zarándoklatot.

A zarándoklat reggel 8 órakor indul Máriabesnyőről, gyülekező 7-től 7 óra 30-ig, majd ima és áldás.
Csatlakozni a fent említett útvonalon bárhol lehetséges.
A zarándoklat lezárása 19 órakor szentmise keretében Kerepesen és Fóton lesz.

Legyünk apostolok! Hívjuk a környezetünkben élőket, ismerőseinket a közös imádkozásra, zarándoklatra.
Külön is kérjük a Katolikus Egyház legkülönfélébb közösségeit: az imacsoportokat, ifjúsági szervezeteket, a gitáros csoportokat is.

Az idei zarándoklat jelmondata: „Keljünk útra Krisztussal!” Ő ma is, éppen úgy, mint egykor az apostolokat, küld bennünket is a világ útjaira, hogy hirdessük evangéliumát a föld népeinek.

A zarándoklat tanúságtétel! Legyünk sokan, tegyünk tanúságot! Isten számít ránk!