40 nap az életért

Magyarország, Budapest

„Segíts, hogy a babák megszülethessenek!”

Szeretnénk röviden tájékoztatni egy életeket mentő, segítségeket előhívó, békés megjelenésről, amelyreBudapesten is sor kerül 2021. február 17. és március 28. között.

Reméljük, hogy az Ön /Önök közössége is csatlakozik, a világszerte sok más város, több felekezet több közösségének egyidejű, békés, imádságos megjelenéséhez. Imádkozunk, hogy ez az erőfeszítés a megfogant magzatok megszületését segítse, és így az abortuszok száma csökkenjen.

A 40 Nap Az Életért békés jelenlét mérhető életmentő eredményeket hoz:

– 2007-óta a 40 Nap Az Életért kampányt 63 nemzet több mint 1000 közösségében folytatták.

– 18 003 gyermek menekült meg az abortusztól.

– A helyi terhesség-megszakítások száma csökkent – akár 28%-kal.

– Az abortuszon áteső nők (és férfiak) gyógyulást és megbocsátást találtak.

– Minden városban százak – egyes esetekben több mint 1000-en vesznek részt először a helyi életmentő erőfeszítésekben.

A 40 Nap Az Életért felekezeteken átívelő, hitalapú erőfeszítés, amely három kulcsfontosságúalkotóelemből áll:

• Imádság és böjt: Arra hívjuk a hívőket, hogy csatlakozzanak 40 napig tartó buzgó imádsághoz és böjthöz a magzatok megszületése érdekében, hogy így az abortuszok száma csökkenjen.

• Békés jelenlét: 40 napig tartó békés, imádságos, nyilvános megjelenés az életért, az időjárásiviszontagságokkal is dacolva, közterületen.

• Közösség: Pozitív, lendületes életet szolgáló üzenet eljuttatása városunk minden szegletébe. Médiaerőfeszítések, egyházi és felvilágosító előadások, a magzatok nyilvános érdekképviselete. Életvédőszervezetek támogatása. Vetélés/vagy abortusz utáni veszteség feldolgozó csoportok ismertté tétele.

Mint életvédő szemléletű keresztény emberek, fontosnak tartjuk a megfelelő időben történő felvilágosítást, a segítségnyújtó szervezetek ismertté tételét, a fenti feladatokra önkéntesek képzését, és a szervezetek anyagi formában történő támogatását. Bízunk benne, hogy mindezeket Istenhez fordulva, imáinkkal, böjtünkkel, békés jelenlétünkkel elő tudjuk segíteni.

Nem tisztünk, ezért nem is ítélünk meg senkit, ha nem így próbálnak hatással lenni az emberekre azért,hogy elsőbbséget adjanak egy megfogant életnek, egy gyermeknek, a saját terveikkel szemben.

Szeretnénk elősegíteni, hogy a válsághelyzetben lévő szülők a várandósság ideje alatt képesek legyenek akörülményeket egy baba fogadására alkalmassá tenni. Az ige szerint: „Bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” (Zsoltárok 127:3)

Szándékaink szerint a békés jelenlét azt jelenti, hogy nem akadályozzuk, nem zaklatjuk azegészségügyi intézmény dolgozóit, látogatóit, és csak azokkal folytatunk beszélgetést, akik sajátelhatározásból kérdést tesznek fel nekünk.

Fontos: Amíg a 484/2020 rendelet nem kerül feloldásra, addig gyülekezni, nem lehet. Ezért, addig csak Isten fogja látni, hallani az összetartozásunkat. Online imacsoportok is szerveződnek, egyéni kezdeményezésekkel.

Mit tehetünk?

2021. február 17 – március 28-ig, naponta 7-19 óráig a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtt, a 1082 Budapest, Hugonnai Vilma téren, naponta egy érkeztető felelős fogadja az időpontra előjegyzett, imádkozásra érkezőket, óránként 2-4 főt.

Részvétel előjegyzése: személyesen a helyszínen, az érkeztető felelősnél online: awww.40daysforlife.com/budapest oldalon, regisztrálás után.

Kérjük az időpontra érkezett személyek kettesével, hármasával imádkozzanak, sétáljanak a téren vagy aklinikát körülvevő utcákon, hogy ne ütközzünk a fenti rendelet szabályaival. Amennyiben a gyülekezési tilalmat feloldják, akkor közösségi megjelenéssel, feliratokkal, is nyomatékosítjuk jelenlétünket, imáinkat, hogy az arra járók felvilágosítása, szemléletformálásamegkezdődhessen.

Egyének, egyházi közösségek részvételét, jelentkezését várjuk!

Támogatható szolgálatunk azzal is, hogy továbbadják ennek a kezdeményezésnek a hírét! Minden egyéni és közösségi, közeli és távoli imatámogatást is várunk, és köszönünk. Az utóbbiakról értesítést fogadunk: utodainkert@gmail.com információ: 06 70 677 0265

Várható rendezvények: február 17 -én egy nyitórendezvényt, március 6-án egy középidős programot, március 28 -án egy záróeseményt tervezünk, a járványhelyzet aktuális szabályainak megfelelve. Egyelőre online megnyitóra készülünk. Kérjük, figyelje ahttps://www.facebook.com/40napazeletert oldalunkat, és ha tetszik, kedvelje, kövesse, ajánlja!

Tisztelettel és üdvözlettel: Hajdani Józsefné Magdi és a budapesti 40 Nap az Életért szervező csapat Budapest, 2021.01.19.