Évközi 6. vasárnap – 2021. február 14.

„…mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1Kor 10,31)

  • Február 17-én Hamvazószerda, megkezdődik a nagyböjti idő. E negyven nap bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van, amely a 14. életévüket betöltött katolikus hívekre vonatkozik.Hamvazószerdán és nagypénteken 
    szigorú böjt van és hústól való megtartóztatás is. Ezeken a napokon háromszor étkezhetünk, de csak egyszer lakhatunk jól. A keresztutat Hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein délután 3 órakor végezzük!
  • A jövő vasárnapi szentmisék végén hamvazásban részesülhetnek azok, akik Hamvazószerdán nem tudtak templomba jönni. A járvány idején, a hamvazás szertartására vonatkozó rendelkezés 
    a hirdetőtáblán olvasható.
  • Kérem a lelkiségi csoportokat, hogy az újságos asztalon levő lapon jelentkezzenek nagyböjt péntekjein a keresztút vezetésére.
  • Arra hívom a kedves Híveket, hogy nagyböjt péntekjein imát, keresztutat, böjtöt, vagy hétköznapi szentmiséken való részvételt ajánljunk fel családjainkért, plébániai közösségünkért, hazánkért! Az egy-egy hétre meghirdetett szándékokat a hirdetőtáblán találjuk.
    Szintén a hirdetőtáblán olvasható a nagyböjti elmélkedést segítő összeállítást, minden napra.
  • Akik februárban adják be adóbevallásukat, gondoljanak rá, hogy a személyi jövedelemadó, egyháznak ajánlható 1%-át felajánlják a katolikus egyházunknak. 
    Az alapítványok részére adható második 1%, felajánlható egyházközségünk javára is. Ennek megnevezése: „Kerepesi Katolikus Közösségért Alapítvány”. A rendelkező nyilatkozatokat a kedves hívek az újságos asztalon találják.

A SZENTMISÉK RENDJE FEBRUÁR 14. – FEBRUÁR 21.

ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP
február 14.

 9.00: ​…………………………………………

11.00:…………………………………………

HÉTFŐ:7.00: …………………………………………

KEDD:7.00:+ROZMÜLLER JÓZSEF, NEJE +SZOKOLIK JULIANNA, 2 +GYERMEKÜK ÉS +NAGYSZÜLŐK

SZERDA:7.00:+PAULOVICS KÁROLYNÉ SÖRÖS MÁRIA, +FÉRJE ÉS +SZÜLEIK

CSÜTÖRT.18.00:…………………………………………

PÉNTEK: 7.00:+KISGYÖRGY SZÜLŐK, +NAGYSZÜLŐK ÉS ÖSSZES +HOZZÁTARTOZÓ

SZOMBAT:18.00:+VARGA PÁL 2. ÉVF.

——————————————————————————————————————————-

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA 

február 21.

9.00:+ÉDESAPA FERA JÓZSEF ÉS +ÉDESANYA BERTA ILONA

11.00:…………………………………………